Hockey Och Barn

När man kollar vilka nyhetsartiklar och för all del vilka bloggar som är de mest lästa så verkar fotplantningen vara central. Det vill säga att bloggar, tidningsartiklar och sökord som på något sätt relaterar till sex brukar vara de allra mest populära på internet.
Lokaltidningarna i Ångermanland och även i mitt hemlän Norrbotten verkar dock skilja sig lite från resten av landet på den här punkten.
De mest lästa artiklarna online i de här länen handlar istället nästan alltid om hockey.
Jag tror inte en sekund att det är en antydan om att man i de här länen föredrar hockey framför fortplantningsaktiviteter. Inte heller tror jag att det på något sätt är en del av förklaringen till varför det föds förhållandevis få barn i Ångermanland och Norrbotten.
Men.
Vissa begrepp inom ishockeyn går hursomhelst igen även i ett föräldrasammanhang. Listar några här nedan.

Butt-ending:
I föräldrasammanhang mer känt som ”butt never-ending”. Inträffar vid särskilt olyckliga episoder av magsjuka.
Checking to the head (otillåtet slag mot huvudet): det som inträffar när förälder står böjd över barn och vederbörande provar att hoppa så högt det någonsin går.
Cross checking: att bevaka ett barn som felaktigt tror att hans stödhjulsförsedda cykel i själva verket är en terränggående motorcross.
Delaing the game: även känt som ”tjorv”. Att utföra saker på onödigt omständligt sätt. Till exempel att inkorporera körande av bilbana i sysslan att borsta tänderna. Eller att begära att en hel morgonrutin repeteras från början när förälder försöker ta på skorna på vad som bedöms vara ett felaktigt sätt.
Felaktig handstoppning: barn som stoppar ned sin hand i mjölkglas, potta, blomkruka eller liknande.
High sticking (spel med hög klubba): viftande med ovanligt klibbig godisklubba som slutar med att den fastnar i någons hår.
Interference: när man som förälder med hjälp av bakdelen försöker förhindra barn att komma åt insidan 225-gradig ugn medan man undersöker status på det man placerat i sagda ugn.
Holding: det man (jag) ägnar ca. 25% av sin vakna tid åt under föräldraledighet.
Offside: genant oförmåga hos förälder att svara på frågor man egentligen borde kunna. Till exempel när man på apoteket efterfrågar dina barns fyra sista siffror eller när dagisfröken undrar ifall de mysteriöst försvunna regnbyxorna var märkta med barnets namn eller inte.
Power play: de tillfällen då antalet vuxna överträffar antalet barn under en viss aktivitet.
Puck out: napp som förpassats ut ur spjälsängen och därefter försvunnit spårlöst.
Suspensoar: det pappa önskar han hade haft på sig i det olycksaliga ögonblick som ett barn lär sig avlossa stenhårda skott med fotboll. Samtidigt som pappa tittar åt ett annat håll.
Tripping: det som inträffar när förälder försöker smyga ljudlöst genom ett nedsläckt hus och trampar på legoborg alternativt skateboard.
Unsportsmanlike conduct (osportsligt uppträdande): när blöjbarn väljer att lägga en sk. kabel i just i det efterlängtade ögonblick när man fått på samtliga barn sina galonkläder.


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0