Tennisprinsarna

Såg teveprogram om tennisprinsarna häromdagen. Jäkligt bra. Tennisprinsarna är alltså inte Prins Bertil eller ens Carl-Filip. Det är Mats Wilander, Stefan Edberg, Henrik Sundström, Anders Järryd etc. De svenska spelare som kom fram i kölvattnet på Björn Borg och som dominerade sporten under delar av 80-talet.
Riktigt bra program. Njöt av de gamla matchbilderna; en sjuttonårig Wilander som tar hem Franska Öppna, John McEnroe som massakrerar en vattenkanna i Göteborg, Stefan Edberg vinner Wimbledon.
Det kändes som att se filmer på gamla kompisar. De känns lite som familj. Inte helt olikt hur det kändes då jag hörde att Klas Ingesson drabbats av cancer, det kändes som att någon man verkligen kände hade drabbats.
Det är märkligt vilka känslor som kan skapas framför en TV.
Skulle tro jag i framtiden kommer känna det samma om dagens friidrottare, om Holm, Mustafa Mohammed, Olsson, Kluft, Kallur, ja hela den konkarongen.

Öl

Jag visste ju redan att äldsta pojken är begåvad. Men jag börjar alltmer tro att hans begåvning gränsar mot genialitet. Igår höll vi t.ex. på med plus och minus. Eller, för att vara mer exakt: vi tänkte oss högar med bajskorvar och så la vi till och drog ifrån och tränade matte på det sättet. Inte så illa för en kille som inte ens är 4, tänkte jag. Sen så har vi ju detta med öl. Han har verkligen fattat.
T.ex.: "På lördagar får barn godis och pappor öl."
Väl talat min son!
Sen har vi även följande konversation:
Jag: "Om du gör det där buset får du inget lördagsgodis förän du fyller 100 år!"
Han: "Meh! När man är 100 år vill man ju inte ha lördagsgodis. Då vill man ju ha öl!"
!

Sabbath Bloody Sabbath

Lyssnar på Black Sabbath och The Stooges. Tänker att hela konkarongen som spelar på de skivorna är 60+. Inser att de som var lika gamla som jag är nu då Black Sabbath Vol. 4 kom ut är 73 år gamla idag. Inser att musiken på våra äldreboenden mycket snart kommer vara radikalt annorlunda än vad den är idag.

RSS 2.0